EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ

Eskiden olduğu gibi yeniden çocuklarımıza gıdanın önemini, kudsiyetini anlatmak; bir dilim ekmeğin ardındaki emeğe ve ekmek israfına dikkat çekmek gayesiyle Din Kültürü dersi kapsamında 1. sınıf öğrencilerimizle Kartal Halk Ekmek Fabrikasını gezdik; buğdayın ekmek olana kadar yapmış olduğu yolculuğa şahitlik ettik. Ekmeğin üretim aşamalarını bire bir yerinde gözlemleyerek öğrendik. El değmeden üretilen ekmeklerin İstanbul’a dağıtım aşamasını yerinde inceledik. Keyifli ve verimli bir gezinin ardından hediye edilen ekmekleri yerken “Yediğim ekmek hangi şartlarda yapılıyor ve soframa nasıl geliyor?” sorusunun cevabını bilerek okulumuza döndük.

EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
EKMEĞİN SOFRAYA GELİŞ ÖYKÜSÜ
25.03.2019